Engelykke Pet Food ejes af Bettina og John Lamp Henriksen.

I foråret 2005 fik John kontakt til Johs. Gjelstrup, der er dyrlæge og stifter af Diafarm A/S i Vejle. Gjelstrup havde i sin virksomhed blandt andet produktion af plejeprodukter til de fleste dyr som hund, kat, hest, fugl, gnaver og kryddyr. Herudover interesserede Gjelstrup sig meget for den rigtige ernæring og kvalitet af foder til hunde og katte. Han lavede i sin tid undersøgelse og research af markedet, og startede med at indlede forhandlingerne med en amerikansk foderproducent. Resultatet blev, at Gjelstrup til det danske marked fik produceret en foderserie til hund og kat af Super Premium kvalitet. Denne foderproducent kunne dog i længden ikke leve op til Gjelstrups krav og forventninger om ensartethed i de forskellige leverancer. I sit arbejde på at finde den rigtige foderløsning, fortsatte han og fik kontakt med en noget mindre foderproducent i Holland. Denne foderproducent havde specialiseret sig i at producere hundefoder og kattefoder af Super Premium kvalitet med rene råvarer og uden nogen tilsætningsstoffer, ligesom det naturligvis heller ikke var testet på laboratorierdyr. Foderet blev solgt og markedsført i navnet Diafarm.

Dette samarbejde der i sin tid blev etableret af Johs. Gjelstrup, fik vi mulighed for at overtage den 1. maj 2005. Diafarm med Johs. Gjelstrup og nu også med sønnerne Jesper og Jacob havde besluttet, at deres forretningsstrategi skulle gå mere i retning af kun at være producerende af egne varer. Foderafdelingen blev derfor afhændet til os, og vi betjente vores første kunder allerede dagen efter overtagelsen, hvor lastbilerne trillede ind på vores lager med de første tons foder.

Vi har stadig et rigtig godt og tæt samarbejde med den hollandske foderproducent om det, der rører sig på det danske og europæiske marked, og med Diafarm A/S i Vejle om de nyheder af plejeprodukter, der til stadighed udvikles til dyr. Således har vi i dag i vores webshop den største portal af Diafarms plejeprodukter til dyr.

I 2008 – 3 år efter vores overtagelse af Diafarms foderserie til hund og kat – ændrede vi navnet på foderet fra Diafarm til DiaDog og DiaCat. Vi var rigtig glade for navnet Diafarm, fordi virksomheden Diafarm kun producerer plejeprodukter af den bedste kvalitet, og derfor passede dette kvalitetsniveau rigtig godt til foderserien. Det var begge gode og solide produkter på markedet. Omvendt var det måske også på tide, at vi fik skrevet navnet Diafarm mere ud af netop vores virksomhed.

Et par år efter blev vi kontaktet af en af vores gode kunder, Pernille Monberg, der er opdrætter af Irske Ulvehunde og som ønskede et 100 % kornfrit foder til sine hunde. Denne henvendelse resulterede i et samarbejde mellem Engelykke og Pernille Monberg, og resultatet blev 1. februar 2012 en præsentation af virksomheden OmniSense I/S med en tilhørende portefølje af produkter under samme navn. Ejerne af virksomheden var Engelykke Pet Food og Pernille Monberg. Inden præsentationen af produktserien havde vi blandt andet holdt møder med dyrlæge Johs. Gjelstrup, producenten af hundefoderet og professor i dyreernæring dr. Anton Beynen fra Holland. Udviklingsarbejdet stod på i næsten 2 år.

På grund af de stordriftsfordele der logistisk findes i vores branche blev OmniSense I/S i foråret 2014 overtaget af Engelykke Pet Food. Produkterne, der tidligere blev markedsført og solgt i OmniSense I/S, findes nu som en naturlig del af produktporteføljen i Engelykke Pet Food, – og Pernille er privat stadig med på sidelinien med gode og fremadrettede input til produktudvikling.

OmniSense er en historie for sig, og den kan du læse her på webben under historien om OmniSense.